5.09.2010 г.

ЗА НАЧАЛО - САНДВИЧИ ! / SANDWICHES, TO START WITH !

Днес, след дълго отлагане, най-накрая се престраших и направих първите си стъпки в blog-ирането. 
Зад гърба ми са вече няколкото седмици на душевни терзания и безсънни нощи, които трябваше да ме доведат до заветния отговор на въпроса "С какво да започна?". 
В началото мислех ТОРТА - звучи логично: раждане на нещо ново (моят блог) = рожден ден = торта. 
- Дааа, ама за рожден ден трябва да мине поне 1 година и от "маркетингова гледна точка е плоско" - ме шамароса през ръцете мой приятел.
И аз взех, че се отказах.
После прегърнах идеята за нещо традиционно, българско и простичко. 
Ееееее, не е лошо като хрумване, но пък е някак си банално и не достатъчно изискано .... В крайна сметка и от това се отказах.
След безкрайно лутане из моите скромни кулинарни знания и естествено с помощта на интернет, реших, че "като е гарга, ще е рошава" и ще скачам направо в дълбокото. 
Ще правя ШОКОЛАДОВО СУФЛЕ!!!
Обаче, от мен да знаете - това не е никак проста работа. 
Шоколадовото суфле е от онези ястия, чието приготвяне, в ръцете на майсторите-кулинари (които винаги с удоволствие гледам по телевизията), изглежда леко като детска игра, хармонично като симфония и резултатът винаги е толкова съблазнителен. А всъщност пътят до идеалното шоколадово суфле е осеян с капани, често води на никъде, и ако нямаш достатъчно опит, като нищо можеш да се загубиш. Така се случи и със мен - скочих в дълбокото и си натъртих... окончанията. Моето шоколадово суфле се оказа едно шоколадово фиаско.
Няма да Ви разкарзвам подробно какво се случи, но ще ви кажа едно : доста време ще мине преди отново да си помисля да прява опити в тази насока.

Та затова днес ще ви предложа сандвичи. Те са сигурна работа (fool-proof, както се казва).
Оригиналното заглавие на тази рецепта е "Моцарела в лодка" (или нещо подобно) и я открих в "Сладкият живот на Дейвид Роко".

Ето и продуктите (умишлено не давам количества, защото всичко зависи от това колко сте гладни или колко голяма е компанията):

- Хляб тост
- Сирене Моцарела
- Аншоа
- Зехтин
- Салата и чери-доматки за декорация
- 3-4 яйца
- Малко прясно мляко
- Морска сол



За тези сандвичи е по-удачно да се използва този вид моцарела на калъпче, защото така отрязаните филийки сирене по-добре пасват на тоста в сравнение с кръгчетата от обичайните топки моцарела.

Нареждат се филийките хляб и върху всяка се слага парче моцарела и две филенца аншоа.

Отгоре се слага още една филийка хляб и така зе получават двойни сандвичи, които се разрязват по диагонал, за да се получат триъгълници, във всеки от които има по малко моцарела и една рибка.

Яйцата се разбиват с млякото и солта. В тиганче на котлона се загрява зехтина.

Така приготвените триъгълни сандвичи се потопяват в яйчената смес, и се изпържват до златисто от двете страни.


В крайна сметка се получава италиански вариант на нашите пържени филийки, само че двойни с изненада отвътре.

Сандвичите се гарнират със зелена салата и чери-доматки и се хапват докато са топли.







Да ви е сладко!

0 коментара:

Публикуване на коментар